Can Özkan1, Ahmet Yıldırım1, Yasin Aktaş1

1T.C Sağlık Bakanlığı Bursa Şehir Hastanesi

Anahtar Kelimeler: Kompleks Koroner Girişim, Trifurkasyon, Akur Koroner Sendrom

Giriş ve Amaç: Trifurkasyon lezyonlarının tedavisi özel teknikler ve ekipman gerektirdiğinden zor olabilir. Trifurkasyon PKG'si zorlayıcı olabilir, en sık provizyonel, DK crush ve V-stentleme stratejilerinin uygulanmasını gerektirir, ancak teknik ve prosedürel başarı oranları olumludur.

Yöntem: Üçüncü basamak bir merkezde gerçekleştirilen trifurkasyon perkütan koroner girişim vakasını, prosedürel özelliklerini sunmaktayız.

Bulgular: İlgili Klinik Öykü ve Fizik Muayene: 58 yaş erkek hasta sıkıştırıcı vasıfta göğüs ağrısı ile acil servise başvuruyor. EKG: SR, D2 D3 AVF ST segment elevasyonu mevcut. Hastaya koroner anjiografik görüntüleme yapıldı. Sağ koroner arter proksimalinden itibaren %100 tromboze lezyon saptandı ve primer perkütan koroner girişim uygulandı. Sol sistem için konsey kararı verildi. Özgeçmişinde bilinen hastalık öyküsü olmayan hasta 30 paket/yıl sigara kullanımı mevcut. Hasta kalp damar ve kardiyoloji konseyinde değerlendirelerek Bypass kararı verildi. Hasta bypass olmak istemediğini belirtmesi üzerine onam ve imzaları alınarak perkütan koroner girişim kararı verildi.

Sonuç: LMCA ostiumu 8 F CLS 4.0 guiding katater ile kanule edildi. LAD-IM-D1 lezyonları Sion Blue GW ile geçildi. IM'ye 2.0x12 kompliyan balon ile predilatasyon yapıldı. Ardından LAD lezyonu 2.5x15 kompliyan balon ile predilate edildi. Sonrasında sırası ile önce D1'e 2.25x23 DES, IM'ye 2.5x16 DES implante edildi. LAD içerisindeki 3.5x20 nc balon ile d1 stenti ezildi. Ardından LAD'ye 3.5x33 des implantasyonu yapıldı. 3.5x15 nc ile POT uygulandı Sonrasında IM rewire edildi , kissing ptca uygulandı ardından D1 rewire edilip önce stent ostiumu dilate edildikten sonra LAD-IM-D1 içerisinde bulunan NC balonlar ile üçlü kissing ptca yapıldı. Tama yakın açıklık sağlandı işlem komplikasyonsuz sonlandırıldı.